Site İçi Arama
Hava Durumu

Kim Nerede

Telefon Rehberi

Boluspor

 

Fotoğraf Galerisi
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 235166
Aktif: 1
Bugün: 82
Dün: 89
Zaman

Mudurnu

Mudurnu

COĞRAFİ DURUMU :

Kuzeyinde Düzce , kuzeybatısında Sakarya’nın Hendek İlçesi, kuzeydoğusunda Bolu, doğusunda Seben , güneyinde Ankara’nın Nallıhan İlçesi, batısında Göynük ve Akyazı İlçeleri bulunmaktadır.
İlçenin rakımı 840 m. yüzölçümü 1349 km²’dir. 1 beldesi ve 74 köyü vardır. İlçe merkezi 5.955, köyleri ise 19.193 nüfusa sahiptir.

TARİHİ VE TURİSTİK YERLER :

Yıldırım Bayezit Camii ve Hamamı, Kanuni Camii, tarihi evler, Şeyhül Ümran, Şeyh Tevfik Efendi, Şeyh Fahreddin Rumi, Abdurrahim Tırsi, Karaarslan Baba, Davud-i Halveti Türbeleri görülmesi ve ziyaret edilmesi gereken yerlerdir. Her yıl Temmuz ayının ilk pazar gününde binlerce kişinin katılımıyla Şeyh-ül Ümran günü kutlanmaktadır. Ahiliğin çok eski bir geçmişi olan Mudurnu’da her hafta Cuma günü Cuma Namazından önce esnaf duası yapılır. Esnaflar arasında “orta parası” adıyla para toplanarak, ihtiyacı olanlara yardım edilir. Mudurnu’da her yıl Ekim ayının 2′nci haftasında Ahilik Kültürü Haftası düzenlenmektedir. Karamurat, Sülük, Abant Gölü ve çevresindeki yaylalar görülmesi gereken doğal güzelliklerdir. Kaplıca turizmi bakımından Babas ve Sarot Kaplıcaları çok elverişlidir. Mudurnu İlçemiz tarihi Türk evleri bakımından oldukça zengindir ve kentsel sit alanı olarak koruma altındadır.

ULAŞIM

İlçe merkezi üç ayrı yönden gelen karayollarının birleştiği bir yerde kurulmuştur. Bolu’ya olan uzaklığı 50 km.dir. Ankara – Mudurnu arası 200 km, Akyazı 70 km, Adapazarı ise 100 km.dir.

 

Önceki: Mengen
Sonraki: Seben
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre

Orada bir köy var, uzakta, o köy bizim köyümüzdür. Gezmesek de, tozmasak da,    


 O KÖY BİZİM KÖYÜMÜZDÜR. ( Ahmet Kutsi TECER )

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omn Portal