Site İçi Arama
Hava Durumu

Kim Nerede

Telefon Rehberi

Boluspor

 

Fotoğraf Galerisi
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 235168
Aktif: 3
Bugün: 87
Dün: 89
Zaman

Kıbrıscık

Kıbrısçık

COĞRAFİ DURUMU

Bolu’nun güney kısmında yer alan Kıbrısçık ilçesi 621 km² alana sahiptir. Denizden yüksekliği ise 1130 m.dir. İlçenin batısında Seben İlçesi, kuzeyinde Bolu ve Dörtdivan, güneyinde ise Ankara’nın Beypazarı İlçesi bulunmaktadır. Yoğun göçle karşı karşıya gelen Kıbrısçık İlçemizde 2.549 kişi İlçe merkezinde, 2985 kişi köylerde olmak üzere 5.534 kişi yaşamaktadır. 22 köyü vardır.

TARİHİ VE TURİSTİK DEĞERLER

Alcının Kaya Ulu Dere boyunda mağaralar, kaya evleri ve peri bacaları, gezilip görülmeye değer yerlerdir.
Kıbrısçık Yaylaları : Köroğlu Dağlarının güney yamaçlarındaki düzlük alanlarda bulunurlar. Belen, Karaköy, Kökez, Bölücekkaya, Karadoğan ve 1825 metredeki Devevira önemli yaylalardandır.

KARAGÖL (Orman İçi Dinlenme Yeri) Kıbrısçık – Beypazarı yolu üzerinde İlçeye 22 km. mesafede bulunan Karagöl, 1 hektar genişliğinde oldukça derin bir göldür. Çevresi tamamen ormanlık olan ve Orman İşletmesince koruma altında olan gölde kamp yapmak için çok güzel yerler vardır. Gölde çok sayıda yaban ördeği olmasından dolayı avcıların çok uğradığı bir yerdir.

ULAŞIM

Kıbrısçık İlçesi, Bolu’ya 65 km. uzaklıkta olup, yolu asfalttır. Ankara’nın Beypazarı ilçesine uzaklığı ise 52 km.dir. İlçeden her gün Bolu ve Beypazarı’na minibüs seferleri yapılmaktadır.

Önceki: Göynük
Sonraki: Mengen
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre

Orada bir köy var, uzakta, o köy bizim köyümüzdür. Gezmesek de, tozmasak da,    


 O KÖY BİZİM KÖYÜMÜZDÜR. ( Ahmet Kutsi TECER )

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omn Portal