Site İçi Arama
Hava Durumu

Kim Nerede

Telefon Rehberi

Boluspor

 

Fotoğraf Galerisi
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 236908
Aktif: 2
Bugün: 8
Dün: 60
Zaman

Gerede

Gerede

COĞRAFİ DURUMU :

Gerede, Bolu topraklarının doğu kısmını kaplar. Bolu’nun en eski ilçesidir. Güneyden, Ankara İli’nin Kızılcahamam ve Çamlıdere İlçeleri ile komşudur. Doğudan, Çankırı İli’nin Çerkeş ve Eskipazar, batıdan Dörtdivan ve Yeniçağa, kuzeyden Mengen, güneyden Kıbrısçık İlçeleri ile komşu ve sınırlıdır.İlçe, deniz seviyesinden 1350 m. yüksekliktedir ve yüzölçümü 1255 km²’dir. Gerede İlçemizin nüfusu, 25.188 kişi İlçe merkezi, 16.203 kişi köyler olmak üzere toplam 41.391’dir. 92 köyü vardır.

TARİHİ VE TURİSTİK YERLER

Asar Kale, Keçi kalesi kalıntıları, Kiliseli Han, Y.Tekke Camii, A. Tekke Camii Türbesi, Yıldırım Beyazıt Camii, Ramazan Dede Türbesi, gezilip görülebilecek tarihi eserler ve yerlerdir. Şehrin kuzeyinde Esentepe, Arkut Dağlarında yaylalar, İlçenin 3 km. batısındaki Gerede Gölü, 20 km. doğusundaki Karagöl ve Kapaklı Gölleri başlıca mesirelik alanlardır. Esentepe bölgesinde kış sporları ve kayak yapmak mümkündür. Ayrıca yaz aylarında çim kayağı yapma imkanı vardır. İlçede el sanatlarından bakırcılık, deri imalatı, kemercilik, demircilik, marangoz işleri yapılmaktadır. Her yıl Temmuz ayı içinde geleneksel “Esentepe Yağlı Güreşleri” yapılmaktadır. Her yıl Eylül Ekim aylarında yapılan Gerede Panayırı da ilçeye ticari canlılık getirmektedir.

ULAŞIM

Karayolu ulaşımının çok kolay olduğu İlçe, TEM otoyolu ve D.100 karayolu üzerindedir. Gerede Ankara’ya 139 km. Bolu’ya 52 km.dir.

Önceki: Dörtdivan
Sonraki: Göynük
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre

Orada bir köy var, uzakta, o köy bizim köyümüzdür. Gezmesek de, tozmasak da,    


 O KÖY BİZİM KÖYÜMÜZDÜR. ( Ahmet Kutsi TECER )

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omn Portal